Työkalut

Työsuhdeasiat kuntoon!

Runkosopimus 

Kun alalle ei ole tehty työehtosopimusta, kannattaa sopia työnantajan kanssa, että työsuhteessa noudatetaan ERTOn ja Palvelutyönantajiin kuuluvan Erityispalvelujen Työnantajaliitto ry:n välistä  runkosopimusta sekä ET/ERTOn antamaa vähimmäispalkkasuositusta. 

Runkosopimus

Palkkasuositukset

ET ry on yhdessä ERTOn kanssa jo usean vuoden ajan tehnyt toimistoalalle palkkasuosituksen, joka pohjautuu jäsenistön keskuudessa tehtyyn palkkakyselyyn. Palkkasuosituksista löytyy tehtävänimikekohtainen peruspalkkataso sekä suositus palkankorotusten ajoista ja suuruuksista.

Toimistoala   Fitness-ala   Eläinlääkintäala Vuokratyöala

Tuntinetin ansiotyölaskuri

ET ry edustaa monia sellaisia aloja, joilla ei ole omaa työehtosopimusta. Näissä tilanteissa maksimityöaika perustuu lakiin. Tuntinetin laskuri helpottaa ylityökorvausten laskemista lain mukaisesti.

AnsiotyölaskuriMiten voin vaikuttaa omiin työoloihini? 

Haluatko Sinä olla mukana parantamassa pienten toimialojen työ- ja palkkaehtoja? Huolehdi ammatillisesta järjestäytymisestäsi ja liity jäseneksi. Se on helppoa! 

Liity

Jäsenmaksut

ET ry ei peri omaa jäsenmaksua. Maksamalla ERTOn jäsenmaksun saat myös kaikki ET:n palvelut. ERTO:n jäsenmaksun voit vähentää verotuksessasi. Maksu vuonna 2014 on 1,55% palkastasi, mutta kuitenkin enintään 45 €.

Lisätietoa jäsenmaksuista