ET ry pähkinänkuoressa

Terveiset ET ry:n puheenjohtajalta

Jäsenläheinen ja pienten työpaikkojen ongelmat tunteva Erityistoimihenkilöt ET ry on yksi Toimihenkilöliitto ERTOn kuudesta jäsenyhdistyksestä. Jäseneksi liittyminen tapahtuu ERTOn kautta, joka on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsenliitto.

Jokaisella on oikeus saada työstään kohtuullinen, suoritusta vastaava palkka ja tulla kohdelluksi oikeudenmukaisesti yrityksen koosta huolimatta tai onko työnantaja järjestäytynyt tai ei. ET ry:n järjestäytymiskelpoisuuden voi kiteyttää siten, että ne alat, jotka eivät kuulu muualle kuuluvat ET ryyn.

Pienillä, järjestäytymättömillä työpaikoilla työskentelevät unohtuvat edunvalvonnassa liian usein. Heihin ei välttämättä noudateta mitään työehtosopimusta, eikä lakikaan aina toteudu. Joskus saatetaan soveltaa työehtosopimusta, joka ei ole lainkaan kytköksissä kyseiseen alaan. Järjestäytymisen vaikeutena on usein ollut löytää liitto, jonka tuntee omakseen. ERTOn jäsenkyselyn perusteella yhdistysten jäsenistä yli 96% on valmiita suosittelemaan jäsenyyttä.

Erityistoimihenkilöt ET ry tarjoaa turvaa myös sopimuksettomilla aloilla työskenteleville. Hoidamme jäsentemme edunvalvontaa lisäksi tietotasoa, osaamista ja jaksamista lisäämällä. Koulutuksemme ovat jäsenille tuettuja ja ne ovat pidettyjä. Jäsentemme perusturvasta vastaa ERTO, jonka asiamiehiltä saat henkilökohtaista neuvontaa. Silloin kun tämä ei riitä, otetaan yhteyttä työnantajaan, neuvotellaan ja tarvittaessa haetaan ratkaisu jopa oikeuden kautta. Yleinen tavoitetila on solmia yleissitova työehtosopimus. Sen edellytyksenä on alalla työskentelevien järjestäytyminen. ET ry:llä on henkilöstövuokra-alantyöehtosopimus talokohtaisia työehtosopimuksia ja se julkaisee ERTOn kanssa mm. vähimmäispalkkasuosituksia yksityisille toimisto- ja liikunta-aloille ja suosituksen eläinlääkäriasemien ja eläinklinikoiden työehdoiksi.

Haluatko Sinä olla mukana parantamassa pienten toimialojen työ- ja palkkaehtoja? Vain järjestäytymällä on mahdollista saavuttaa riittävä voima.

Huolehdi ammatillisesta järjestäytymisestäsi ja liity saman tien jäseneksemme!

Parhain terveisin,

Tarja HailiErityistoimihenkilöt ET ry

Erityistoimihenkilöt ET ry on yksityisen palvelusektorin palveluksessa olevien toimihenkilöiden ammattijärjestö. ET ry:n tarkoituksena on toimia jäsentensä ammattijärjestönä ja ajaa työmarkkinoilla heidän oikeudellisia, taloudellisia, sosiaalisia ja ammatillisia etujaan sekä lisätä jäsentensä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

ET ry:n puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Puolet hallituksen varsinaisista ja varajäsenistä on vuosittain erovuorossa. Hallituksen puheenjohtajan ja uusien jäsenten valinta tapahtuu aina syyskokouksessa sääntöjen edellyttämällä tavalla. Hallitus kokoontuu yleensä 10-11 kertaa vuodessa.

Kun sinulla on toivomuksia, kysymyksiä tai haluat muuten ottaa kantaa yhdistyksen toimintaan, ota yhteys kehen tahansa hallituksemme jäsenistä.

HISTORIA JA SÄÄNNÖT. ET ry sai alkunsa vuonna 1968, jolloin se aloitti toimintansa Yleistoimihenkilöt YT -nimisenä. Nykyisellä pohjalla Erityistoimihenkilöt ET ry:n säännöt ovat olleet vuodesta 1998. Voit tutustua yhdistyksen sääntöihin ja historiaan alla olevasta linkistä.

ET ry:n säännöt


TOIMINTASUUNNITELMA.
 ET ry:n hallitus kokoaa vuosittain toimintasuunnitelman, joka rajaa, keskittää ja huomioi kunkin toimintavuoden painotukset yhdistyksen tavoitteiden, toimintaympäristön ja jäsenten tarpeiden mukaan. Tutustu viimeisimpään toimintasuunnitelmaamme alla.

Toimintasuunnitelma


EDUSTUKSET
. ET ry:n jäsenistöä Toimihenkilöliitto ERTOssa ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa edustaa asiantunteva joukko ET ry:n jäseniä. Tutustu edustajistoon ja kokoonpanoihin alla.

Edustukset


Hallitus 2018

Puheenjohtaja
 
Tarja Haili , Hyvinkää
KULMAT (kulttuuri ja matkailu) 
Tiedotus.
ERTOn hallitus, varapuheenjohtaja.
STTK-hyvinvointi -elinkeinopoliittinen ryhmä.
STTK –hallituksen varajäsen
puh. 040 774 1718, 
tarja.haili@erto.fi  
 

Varsinaiset jäsenet: 

Henkilökohtaiset varajäsenet:


Sirkka Inkilä
, Oulu, varapj
PITO (pienet toimialat), vuokratyö
Olokolo ja Ylläs -vastaava
sirkka.inkila@erto.fi


Raija Koriseva
, Kangasala
HUISKI (huolto ja kiinteistö),
HED-vastaava
raija.koriseva@erto.fi
Sihteeri
Päivi Kuosmanen, Joensuu
ASLAT (asianajo- ja lakitoimistosihteerit)
puh.050-369 5428
päivi.kuosmanen@erto.fi

Pirjo Favorin, Tuusula
ASLAT (asianajo- ja lakitoimistosihteerit)
Jäsenhankinta
pirjo.favorin@erto.fi

   
Leena Holmstedt, Helsinki
PITO (pienet toimialat)
Liikunta-ala
leena.holmstedt@erto.fi
Anna Vuorisalo, Espoo, taloudenhoitaja
HUISKI (huolto, isännönti ja kiinteistö)
anna.vuorisalo@erto.fi
   
Tarja Kinnunen, Espoo
JÄTTI (järjestöt ja säätiöt), lähetystöt
Nuoret, kotisivut, some, kansainvälinen toiminta
tarja.kinnunen@erto.fi
Maria Helle-Vallo, Tornio
PITO (pienet toimialat)
maria.helle-vallo@erto.fi

 
Sirpa Sippola, Hämeenlinna
JÄTTI (järjestöt ja säätiöt)
sirpa.sippola@erto.fi
Eija Niitynperä, Espoo
PITO (pienet toimialat), lähetystöt, kansainvälinen toiminta, kotisivut
eija.niitynpera@erto.fi

Auli Seppäläinen
, Helsinki
PITO (pienet toimialat)
Tonttula-vastaava
auli.seppalainen@erto.fi

Heli Halava
, Helsinki
JÄTTI (järjestöt ja säätiöt), liikunta-ala
heli.halava@erto.fi

Yhdistyksen hallinnonavustajat:


Pirkkoliisa Meincke
toiminnantarkastaja
pirkkoliisa.meincke(ät)nic.fi
Seija Pyökeri
konsultti
seija.pyokeri(ät)erto.fi