ASLAK-kurssi 2014

ET ry:n pientyöpaikkojen toimistotyötä tekevien toimihenkilöiden ASLAK- kuntoutuskurssi (53276) Herttuan Kuntoutuskeskuksessa ASLAK- kuntoutus (ammatillisesti syvennetty lääketieteellinen kuntoutus) on työelämässä mukana oleville tarkoitettua Kelan harkinnanvaraista varhaiskuntoutusta.

Kurssi on tarkoitettu ET ry:n toimistotyötä tekeville pientyöpaikkojen toimihenkilöille. Kurssi sopii sinulle, jos

  • Olet tehnyt toimistotyötä jo useita vuosia ja haluat vaikuttaa aktiivisesti työkykyysi, terveyteesi ja hyvinvointiisi
  • Haluat panostaa omaan hyvinvointiisi
  • Olet huomannut itsessäsi, että työkyvyn heikkenemisen riski on olemassa, mutta oireet ja sairaudet ovat vielä lieviä
  • Tavoitteesi on jatkaa työelämässä vielä useita vuosia.

Kurssi on Kelan kustantamaa ryhmämuotoista varhaiskuntoutusta, joka on Sinulle maksutonta. Ohjelmassa on ryhmäkeskusteluja, kahdenkeskeisiä tapaamisia sekä monipuolisesti liikuntaa. Kuntoutuksen kokonaiskesto on 12 vrk ja se jakautuu kolmeen jaksoon kahdeksan kuukauden ajalle. Kuntoutusjaksojen välille saat tavoitteittesi mukaisia tehtäviä. Kuntoutuksessa tukenasi on moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lääkäri, fysioterapeutti, työyhteisövalmentaja ja psykologi, sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita. Herttuan kuntoutuskeskuksessa on hyvä niska-hartiakuntoutuksen asiantuntemus ja se sijaitsee Kerimäellä puhtaan Puruveden rannalla rauhallisen luonnon ympäröimänä.

Hakemiseen kannattaa ryhtyä viivyttelemättä. Hakemusten käsittelyaika Kelassa on noin 6 – 8 viikkoa.

Kurssin ajankohta:

I-jakso         24.02. – 27.02.2014 (4 vrk)

II-jakso        12.05. – 16.05.2014 (5 vrk)

III-jakso       06.10. – 08.10.2014 (3 vrk)

Hakeminen

Ota ensin yhteyttä omaan työterveyshoitajaasi saadaksesi hakuun tarvittavan lääkärin B-lausunnon kuntoutusta varten. Kurssille haetaan Kelan kuntoutushakemus-lomakkeella KU 132. Täytä lomake huolellisesti. Toimita hakemus ja lääkärin B-lausunto omaan Kelan toimistoosi.

Kela täyttää kurssipaikat sitä mukaa kun heille saapuu valintakriteerit täyttäviä hakemuksia. Katso kurssin täyttymistilanne Kelan kotisivuilta. Hae kurssia syöttämällä kurssinumero 53276 hakukenttään.

Kurssin haku

Kuntoutus täysihoitomajoituksella on Sinulle maksuton. Kela maksaa kuntoutusjaksojen ajalta kuntoutus-rahaa, joka on SV- päivärahan suuruinen. Kela maksaa myös matkakulut kuntoutuspaikalle (omavastuuosuutta lukuunottamatta). Päätöksen saat Kelasta postitse.

Tarkempaa tietoa kurssista

Vuonna 2014 kurssi toteutetaan 12 vuorokauden kurssina (4+5+3 vrk) Herttuan kuntoutuskeskuksessa Kerimäellä. Kuntoutukseen hakeudutaan työterveyslääkärin kautta.

Hakemus kannattaa lähettää mahdollisimman pian, ryhmään mahtuu vain 10 henkeä.

Ensimmäinen kuntoutusjakso alkaa 24.02. ja viimeinen jakso loppuu 08.10.2014. Kurssi sopii sinulle, jos olet tehnyt toimistotyötä jo useita vuosia ja haluat vaikuttaa aktiivisesti työkykyysi,terveyteesi ja hyvinvointiisi.

Lisätietoja:

ET ry: katri.hirvonen-nurmi(ät)erto.fi

Herttuan Kuntoutuskeskus:

Timo Lehtinen, puh.040-5248271, timo.lehtinen(ät)herttua.fi

Osoite: Veneenniementie 64, 58200 Kerimäki.