Hyvinvointiviikonlopun satoa Oulussa 8.-9.2.2014

Erityistoimihenkilöt ET ry:n ’Hyötyä, hyvinvointia ja hauskuutta’-kurssi järjestettiin Oulussa 8.-9.2.2014.

Tarjolla oli monenlaista ohjelmaa: lauantaina tarjolla oli luentoja ja käytännön testausta omasta kunnosta, hyvinvoinnista ja jaksamisesta, sunnuntaina mietittiin sitä, millä muilla keinoin omaa jaksamista ja työhyvinvointia voisi edistää.

ET ry:n puheenjohtaja Tarja Haili avasi lauantaina viikonlopun ja toi mukanaolijoille tervehdyksen hallitukselta sekä ajankohtaista tietoa tulevaisuudesta.

Hyvinvointiviikonlopussa energiatestaus, kuntoutusta sekä jaksamisen parantamista

Työelämäterveisten jälkeen vuorossa olivat Virpiniemen liikuntaopiston ohjaajat, jotka aloittivat Energiatestauksen. Energiatestaukseen kuului niin vyötärön ja verenpaineen mittaamista kuin punneruksien, vatsalihasten ja kyykkyjen kautta peruslihaskunnonkin testaamista. Myöhemmin lauantaina keskusteltiin siitä, mitä työhyvinvointi oikein tarkoittaa ja miten sitä voitaisiin parantaa. Katri Virtanen Virpiniemen liikuntaopistolta johti keskustelua siitä, miten työpäivästä voisi tehdä tehokkaamman ja miten pienellä aktiivisuudella saadaan työergonomiaa ja jaksamista parannettua kertaheitolla. Katrin johdolla tehtiin huipputehokas tuolijumppa sekä käytiin läpi Energiatestin tulokset. Lopuksi tanssittiin Suomimies-twistiä.

Sunnuntaina ERTOn Leila Bruunin johdolla käytiin läpi työntekijän henkilöön liittyviä irtisanomisperusteita. Sitä ennen puheenjohtaja Tarja Haili tiedusteli jäsenten mielipiteitä siitä, mitä vapaa-ajan ja koulutuksellisia tapahtumia jäsenet haluaisivat tulevaisuudessa.

Eero Lankia Työeläkevakuuttajat TELAsta kertoi myöhemmin, kuinka työeläkekuntoutuksella työntekijöille turvataan mahdollisuus jatkaa työelämässä pidempään. Lankian mukaan raha, joka työnantaja laittaa kiinni työntekijän hyvinvointiin, on samalla investointi koko työpaikan hyvinvointiin. Vaikka vanhuuseläkkeelle siirtyminen tapahtuukin lain määrittelemissä puitteissa noin 63 vuoden iässä, suuri määrä ihmisiä jää jo keskimäärin 52-vuotiaana työkyvyttömyyseläkkeelle, jolloin eläkeikä laskee noin 60 vuoteen. Työeläkekuntoutus, työterveyshuolto ja yhteistyö työnantajan kanssa mahdollistavat työhyvinvoinnin edistämisen. Keinoina ovat mm.ikäohjelmat ja yksilölliset työurasuunnitelmat. Työeläkekuntoutuksen repertoaaria on halu uudistaa ja laajentaa paremmin vastaamaan tarpeita, ja TELA tukee uusien näkemyksien tuomista neuvottelupöytiin. Nykyisin keinoina on mm. työneuvonta ja ohjaus sekä työkokeilut.

Päivän lopuksi koomikko Päivi Kuuva kertoi temperamenttityypeistä kurssilaisille. Tarkoituksena oli löytää testin avulla (www.tunnistatemperamentit.fi) oma pää-ja sivutemperamentti, jotka tunnistamalla oma työskentely ja työpaikan ilmapiiri saadaan toimimaan tehokkaammin. Jos et ymmärrä kollegasi temperamenttia, työpaikalla voi helposti tulla väärinkäsityksiä ja ongelmia. Tulokset olivat mielenkiintoisia, yllättäviä ja mukanaolijoiden mielestä oikein osuviakin!

oulu2014_kuva5
oulu2014_kuva4
oulu2014_kuva3
oulu2014_kuva2
oulu2014_kuva1