ETRYn kokous-, koulutus- ja kulttuuri -viikonloppu 18.-19.5.2019

Sää suosi tehoviikonloppuun osallistuneita. Aurinkoisissa tunnelmissa aloittelimme ohjelman kevätkokouksella. Uusina hallitukseen valittiin siitä eronneiden tilalle Kirsi Kannassalo ja Lotta Pettersson vuoden 2019 loppuun asti kestävään pestiin. Kokouksen jälkeen ERTO:n puheenjohtaja Juri Aaltonen piti katsauksen ajankohtaisista asioista.

Seuraavana terveyden edistämisen asiantuntija Kirsti Siekkinen antoi kuulijoille hyviä vinkkejä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen. Maanläheisiä neuvoja pystyy jokainen omassa elämässään halutessaan toteuttamaan.

Lauantain viimeisenä esiintyjänä oli tulevaisuuden tutkija Ilkka Halava, joka kertoi meille ”Supertuottavuudesta”. Eli tiivistetysti: robotit eivät korvaa ihmisiä, ne auttavat ihmisiä hoitamalla yksinkertaisempia tehtäviä, ja monesti robottien käyttöönotto tuottaa lisää työpaikkoja.

Pienen hengähdystauon jälkeen siirryimme upeaan ravintola Harmooniin jossa nautittiin maistuva kolmen ruokalajin illallinen. Kuulimme myös mielenkiintoisen kertomuksen paikan historiasta. Illallisen jälkeen jokaisella oli mahdollisuus nauttia haluamallaan tavalla Jyväskylän lämpimästä illasta. Yläkaupungin Yö oli täynnä kiinnostavia esityksiä ja hyvää musiikkia.

Sunnuntaiaamu aloitettiin kädentaitoja esitellen. Osallistujilla oli mahdollisuus neuloa ruutuja ETRY:n peittoon (tai hartiahuiviin), taitella serveteistä näyttäviä lasinalusia tai värittää mieltä rauhoittavia värityskuvia. Tekemisen ohessa pohdittiin mm. sitä, millaisia tilaisuuksia ETRY:n haluttaisiin järjestävän ja millaisia odotuksia jäsenistö yhdistykselle asettaa.

Sunnuntaina koulutusosion aloitti Vireyspolku Oy:n työnohjaaja Jarmo Porkka, joka antoi meille vinkkejä siitä kuinka pääsemme riidoista ratkaisuihin selvittämällä työpaikan ristiriitatilanteista.

”Taukojumppana” saimme seurata upeaa Jyväskylän flamencoyhdistyksen esitystä. Huomasi että kummallakin tanssijalla oli 20 vuoden harrastuskokemus, niin hienosti he heittäytyivät roolista ja tanssista toiseen. Vinkkinä tanssijoilta tuli, että flamenco on harrastus, jonka voi aloittaa iästä ja tasosta riippumatta. Jokaiselle löytyy sopiva ryhmä.

Sunnuntaipäivän ohjelman päätti Piia Koriseva ja ”Elämänmakuista elämää”. Piian mukaansatempaava tyyli ja elävän elämän esimerkit saivat varmasti jokaisen täyteen virtaa ja hyvää tuulta. Yksinkertaisena ohjeena kannattaisi pitää mielessään että meidän pitää nauttia ja elää joka päivä. Huomisesta kukaan ei tiedä.

Suurkiitos läsnäolleille innostuneisuudesta ja kiinnostuneisuudesta. Vinkkinä muille: seuraavaan tilaisuuteen kannattaa tulla mukaan 😊.