Puheenjohtajan terveiset

Lumiset oksat, puuterihanget, kimalteleva lumipeite. Juuri nyt talvinen maa näyttäytyy niin kauniina kuin vain Pohjolassa olla voi.

Tämän talven tekee erityiseksi se, että satumetsältä näyttävässä ympäristössä on voinut tehdä kävelylenkin, juuri sopivasti verkkokokousten välillä. Työpäivää on moni päässyt rytmittämään aiempaa paremmin eikä tänä talvena menty pimeällä työpaikalle ja uudestaan pimeällä kotimatkalle. Kirkas, säkenöivä auringonpaiste muistuttaa kevään tulosta, vaikka talviloma on vielä edessäpäin. Kevättä taidamme odottaa tänä vuonna kovemmin kuin koskaan aiemmin. Uusi normaali häämöttää jo kalenterissa kesäkuukausien kohdalla. Juuri siellä minne saa kohta tehdä kesälomatoiveita ja  -varauksia. Ja kyllä, nyt alkaa olla lomasuunnitelmien aika.

Hetki pitää vielä jaksaa ponnistella, jotta poikkeusaika saadaan huolellisesti paketoitua ja sivuun. Toiset meistä jaksavat hyvin, osalla energia on vähissä. Kun kahviautomaateilla ei nyt jutustella, voi olla hyvä idea laittaa työkavereille viestiä ja kysellä kuulumisia. Kyseltäisiinkö vaikka vointia, jaksamista ja ilon sekä huolen aiheita. Yhdessä näistä talven viimeisistä viikoistakin selvitään, mutta niitä voisi koristella myötätunnolla, muistamisella, tärkeänä pitämisellä ja henkisellä läheisyydellä. Se yksikin viesti antaa paljon virtaa ja innostusta. Vähällä voi saada aikaan suurta iloa, hyvää mieltä. Empatia on siitä hyvä, että sitä voi käyttää juuri niin tuhlailevasti kuin haluaa.

Kun vihdoin päästään kasvokkain yhteisiin tilaisuuksiin, niin saattaahan siinä muutaman onnen kyyneleenkin nähdä.

Hyvää, kärsivällistä kevättä koko jäsenistölle

Heli Halava

Erityistoimihenkilöt ETRYn puheenjohtaja 

heli.halava@erto.fi