96 % ETRYläisistä suosittelee jäsenyyttä

ETRYn jäsenten mukaan lähellä jäseniään oleva, elämänmyönteinen ja pienten työpaikkojen ongelmat tunteva ETRY on yhdistys, jossa jokainen tunsi olonsa kotoisaksi ja turvatuksi. ETRYn jäsenet eri puolilta Suomea ovat kertoneet tarinoitaan jäsenyydestään.

Kirstin tarina

Oopperan ammattilainen kausityössä

Käsityöalan ammattilainen Kirsti päätyi monen mutkan kautta Kansallisoopperan puvustamoon aivan taiteilijoiden iholle. ETRY ja ammattiliiton jäsenyys ovat kulkeneet Kirstin rinnalla lakkojen ja leikkausten läpi, ja hän on itse nauttinut niin asiantuntija-avusta, tapahtumista kuin uusien jäsenten mentoroinnista jäsenyytensä aikana.

Lue lisää

Leenan tarina

Kansainvälinen kulttuurin monitoimija

Leenan monipolvinen ura kulttuurialan monitoimiosaajana kulki vuorelta laaksoon ja takaisin. Ammattiliiton ja ETRYn jäsenyys pysyivät haasteiden keskellä tukipilarina, sillä ilman asiantuntija-apua monet työelämän ongelmat olisivat jääneet selvittämättä. Monien mutkien kautta Leena päätyi kuitenkin jopa ojentamaan ERTOn lahjoittamat pyyhkeet Ambomaan kuninkaalle Namibiassa!

Lue lisää

Nean tarina

Erityisen henkilön ammattiliitto

Nean työelämä on ollut nykyajan trendien mukaisesti pirstaloitunut ja monipolvinen. Nean mielestä riskinä moniosaajalle on jäädä työelämässä ilman tukea, joten hänelle ETRYn jäsenyys on tarkoittanut henkistä ja taloudellista turvaa.

Lue lisää

96 % ETRYläisistä suosittelee

Sirpan tarina

Osaksi aktiivista yhdistystä

Sirpa vaihtoi työpaikkaa ja aloitti uuden elämän pääkaupunkiseudulla 2012 alkaen. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, vaan yhtäkkiä hän olikin tyhjän päällä, ilman mitään tukea. Sirpa oli uskonut asioiden olevan järjestyksessä työttömyydenkin uhatessa, mutta tilanne olikin jotain aivan muuta. Vuonna 2013 hän siirtyi ETRYn jäseneksi ja löysi liiton, joka tukee jäseniään, on aktiivinen ja elämänmyönteinen.

Lue lisää

96 % ETRYläisistä suosittelee

Sirun tarina

Tuntityöläisestä esimieheksi

Siru työskenteli tuntityöläisenä ja huomasi, kuinka työehdot muuttuivat työpaikalla tekijästä riippuen. Siru oli jo ETRYn jäsen, joten hän haki apua liiton asiantuntijoilta. Nyt hän on edennyt esimiesasemaan ja haluaa varmistaa, että kaikki saavat luotettavaa tietoa oikeuksistaan.

Lue lisää

96 % ETRYläisistä suosittelee

Henkan tarina

Positiivista palautetta

Henkka löysi tiensä ETRYn jäseneksi kuultuaan yhdistyksestä paljon hyvää palautetta läheisiltään. Henkalle tärkeää on eritoten yhdistyksen ammatillinen tuki, mutta asiaohjelman lisäksi viihde- ja vapaa-ajan tapahtumat ovat erittäin tervetulleita. Henkan mukaan ero aikaisempaan liittoon onkin positiivisessa mielessä huomattava.

Lue lisää

96 % ETRYläisistä suosittelee

Johannan tarina

Paljon enemmän kuin työttömyyskassa

Johanna halusi löytää itselleen sopivan liiton, sellaisen, joka tuntuisi kaikin puolin oikealta. Johannan työnkuva muuttui radikaalisti jokin aikaa sitten, joten hän on ollut erittäin tyytyväinen ETRYn järjestämään ammattia tukevaan koulutukseen.

Lue lisää

Saaran tarina

ETRY huomioi myös nuoret

Saara vaihtoi ammattia, jolloin vanha liitto ohjasi hänet ERTOon ja ETRYyn. Saaran mielestä vuokratyöntekijän arki on sitä, että aina tulee asioita vastaan, joista ei ole aina niin varma eikä itse ole kuitenkaan täysin samalla viivalla talon sisäisten työntekijöiden kanssa. ERTO ja varsinkin ETRY on Saaran mielestä aktiivinen ja on tyytyväinen, että yhdistys huomioi myös nuoret.

Lue lisää