Henkan tarina

Liitto tukena työelämässä

Työuralleni olen lähtenyt ylioppilaspohjalta; olen yo-merkonomi sekä taloushallinnon tradenomi. Opiskeluaikana olin huoltoasemalla töissä kahdeksisen vuotta, jolloin ammattiliitokseni valikoitui PAM. Kun aloitin isännöitsijän tehtävissä 2006 syksyllä, niin liittyminen Ertoon ja sitä kautta ETRYyn oli helppo valinta. Puolisoni oli jo Erton jäsen ja hänen kauttaan olin kuullut positiivista viestiä Ertosta. Isännöitsijän tehtäviin olin henkisesti valmistautunut huoltoasemalla työskentelyni ajan, koska molemmat työt olivat vaativaa asiakaspalvelua ja monenlaisia tilanteita tuli eteen täysin ilman ennakkovaroitusta. Molemmissa töissä asiakkaalle pitää aina jättää vapaa tie perääntyä kunniakkaasti, vaikka olisi tullut sanottua ja tehtyä kaikenlaista.

Ensimmäinen ETRYn tilaisuus, jossa olin mukana, oli uusien jäsenien tapaaminen Naantalin kylpylässä. Matka meni hyvin ja tämän jälkeen on tullut käytyä monilla HUISKI-päivillä ja myös muissa tapahtumissa, joissa kuulee ajankohtaisia asioita työelämään liittyen. Asiaohjelman lisäksi tapahtumissa on ollut myös viihdettä ja vapaa-aikaa. Tapahtumien järjestelyt ovat olleet onnistuneita ja omavastuuosuus on ollut hyvin kohtuullinen. Jäsenmaksulle saa hyvin vastinetta.

Tukena työelämässä

Erton ja ETRYn jäsenyys on ollut yhtenä osana tukemassa työelämässä jaksamista. Koulutuksissa / tapahtumissa kuulee kuulumisia muilta aloilta ja muista työpaikoista. Moninaisia ovat ongelmat, joita nykypäivän työelämään liittyy, mutta jo tieto siitä, että en ole yksin, auttaa jaksamaan vaikeuksien yli. Koulutuksien ja tapahtumien lisäksi olen saanut Ertosta sekä ETRYstä tarvittaessa lainopillisia palveluita ja vastauksia kysymyksiini esim. työsopimukseen ja sen ehtoihin liittyen. Omatoimisesti tällaisten asioiden tutkailu ei välttämättä onnistuisi.

Olen ollut tyytyväinen ETRYn jäsenyyteen. Ero aikaisempaan liittoon on ollut huomattava. Positiivisessa mielessä. Jäsenetuja, kuten mökkien vuokraamista ja erilaisia alennuksia, voisin hyödyntää enemmänkin. ETRYn sähköinen tiedottaminen toimii hyvin ja tämän lisäksi tulee muutaman kerran vuodessa lehti kotiin.

Henkka