Sirpan tarina

Osaksi aktiivista yhdistystä

Nimeni on Sirpa ja liityin ETRYn jäseneksi vuoden 2013 alusta alkaen. Tarinani on epätavallisen tavallinen, kimmokkeen liiton ja työttömyyskassan vaihtamiselle antoi viimekesäinen huono kokemukseni toisen työttömyyskassan palveluista.

Todellisuus olikin toisenlainen

Vaihdoin asuinpaikkakuntaa ja työpaikkaa vuosi sitten tammikuussa. Uuden elämäni aloitin suurin odotuksin ja toivein, mutta melko nopeasti huomasin, että todellisuus ei ollutkaan sitä, mitä olin kuvitellut. Työ osoittautui erilaiseksi kuin mitä olin alun perin uuden työnantajani kanssa sopinut. Myöskään yrityksen taloudellinen tilanne ei ollut parhaasta päästä ja juhannukseen päästyäni huomasin olevani ilman työtä. En ollut 25 vuoteen ollut työttömänä, ja olin jättänyt pitkäaikaisen vakituisen työpaikan uuden työni vuoksi, joten tunteeni olivat lievästi sanottuna ristiriitaiset. Yhtäkkiä olinkin täysin tyhjän päällä ja kokonaan uudessa tilanteessa.

Mitä ihmeen jäsenselvityksiä?

Olin ollut jäsenenä YTK:ssa jo 7 vuotta ja kuvittelin, että ainakin siltä osin asiani ovat kunnossa. Todellisuus osoittautui kuitenkin tässäkin suhteessa toisenlaiseksi. Työttömyyskorvauksen saaminen kesti ja kesti, aina pyydettiin lisää papereita ja selvityksiä. Monesti kuvittelin että nyt on kaikki vaadittavat paperit toimitettu ja kohta tulee ”palkkapäivä”. Mutta kerta toisensa jälkeen postiluukusta kolahti lisäselvityspyyntöjä. Osan selvityksistä toimitin jopa useampaankin kertaan kun tieto ei mennyt perille. Tuossa tilanteessa tein päätöksen, että heti kun se on mahdollista, minä vaihdan liittoa. No, uudessa työssäni aloitin syyskuun alussa ja liittoa vaihdoin vuodenvaihteessa.

Sain ET ry:ltä enemmän kuin odotinkaan

Muutos pelkän työttömyyskassan jäsenyydestä ammattiyhdistyksen jäseneksi on ollut huimaava. ETRY osoittautui erittäin aktiiviseksi yhdistykseksi, jossa on runsaasti toimintaa ja, mikä parasta, upeita, energisiä ihmisiä sitä toimintaa toteuttamassa. Mikkelin koulutusviikonloppuna 2013 tajusin miten valtava voimavara tämänkaltainen yhteisö on, puhumattakaan siitä, jos joskus joudun työelämässä tilanteeseen, jossa on pitää pystyä puolustamaan omia oikeuksiaan. Tätä vaihdosta en varmasti tule katumaan!