Perinteinen salapoliisitarina teatteriesityksenä Suomenlinnan kesäteatterissa 2.8.2019 klo 19.00

Vietä erilainen elokuun ilta hyvässä seurassa Suomenlinnassa. Omavastuu 30 euroa sisältää teatterilipun, varatut vesibussikuljetukset mennen tullen sekä väliaikatarjoilun. 

JT- Linen vesibussi lähtee Kauppatorin Kolera-altaalta, Esplanadin puiston puoleisesta päästä. Vesibussi lähtee 17:45 mutta ryhmien tulee olla paikalla 15 min aikaisemmin, eli tapaaminen klo 17:30.

Mikäli käytät jotain muuta kuljetusta, maksusta tulee huolehtia itse. Emme suosittele ottamaan viimeistä mahdollista lauttaa tai vesibussia Suomenlinnaan, koska lautat ja vesibussit täyttyvät helposti ja niihin voi olla pitkätkin jonot. Teatteri ei ole vastuussa lautta- ja vesibussiliikenteen aikataulumuutoksista tai muista mahdollisista viivästyksistä.

Ilmoittaudu 15.7. mennessä ERTO-kalenterin kautta.

Tietoa kirjailijasta ja kesäteatterista

Agatha Christie (15.9.1890 – 12.1.1976) on William Shakespearen jälkeen kaikkien aikojen myydyin kirjailija, joka tunnetaan parhaiten dekkareistaan sekä luomistaan etsivähahmoista, Hercule Poirotista ja Neiti Marplesta. Christien kirjalliselle tyylille on ominaista kerronnan selkeys, taidokkaasti punotut juonet ja yllättävät loppuratkaisut. Suomenlinnan kesäteatterissa onkin luvassa yksi historian taidokkaimmin kirjoitettu sekä silmiä hivelevä jännitysnäytelmä, joka pitää otteessaan alusta loppuun asti!

 

Poirotille selviää pian, että jokaisella matkustajalla on vedenpitävä alibi, mutta myös jotain salattavaa. Erilaisia johtolankoja löytyy tutkinnan aikana, mutta tapaus tuntuu silti jopa kokeneesta Poirotista olevan aina vain solmuisempi. Kun tapahtumien todellinen kulku lopulta selviää, kohtaa Poirot ennakoimattoman sekä uransa suurimman ja vaikeimman moraalisen kysymyksen.

Suomennos Laura Raatikainen
Ohjaus Juha Kukkonen

Rooleissa Minna Suuronen, Joel Hirvonen (TeaK), Kristo Salminen, Johanna Kokko, Sara Paavolainen, Helena Vierikko, Asta Sveholm (TeaK), Lasse Viitamäki, Jari Virman ja Toni Wahlström

HUOM! Esityksen kesto avoin.

Lisätietoja näytelmästä löydät täältä.

Suomenlinnan kesäteatteri on katettu. Paksujen kivimuurien vuoksi linnakkeen lämpenemisessä talven ja kevään jälkeen kestää kauan, joten hyvälläkin säällä voi katsomossa olla kylmä. Yleisölle on jaossa vilttejä. Mahdollisen pitkän hellejakson sattuessa voi linnakkeesta tulla hyvinkin kuuma, joten suosittelemme ottamaan vesipullon mukaan.