ETRYn nuoret ja opiskelijat

ETRYn tavoitteena on tuoda ammattiyhdistystoiminta samalle viivalle nuorten odotusten ja tarpeiden kanssa. Yhdistys tarjoaa tietoutta nuorten oikeuksista nopeasti muuttuvassa työilmapiirissä sekä kouluttautumis- ja vaikutusmahdollisuuksia työolojen ja -ehtojen kehittämiseksi. Jotta nuorten ääni kuuluu paremmin, on nuorten itsensä aktivoiduttava mukaan ammattiyhdistystoimintaan.

ETRY ja ERTO uskovat vakaasti, että nuoria pitää tukea ja heille pitää antaa mahdollisuudet kehittää itseään sekä solmia kontakteja yli omien ammattirajojensa. Nuorten ja opiskelijoiden ääni työelämässä on tärkeä, sillä haluamme, että palvelumme ja apumme vastaavat nuorten tarpeita nyt ja tulevaisuudessa.

Ammattiliittoon kannattaa liittyä opiskeluaikana, jos opiskelet palvelualan ammattiin ammatillisessa oppilaitoksessa tai ammattikorkeakoulussa ETRYn koulutusaloilla. Koulutusalalista ei kuitenkaan ole kattava, vaan ETRYyn voi liittyä myös muilla aloilla opiskelevia.

ETRYn toimialat

ETRYssä opiskelijajäsenyys on maksuton, ja saat kaikki varsinaisen jäsenen edut lukuun ottamatta työttömyysturvaa. Jos opintojen ohella teet töitä, sinun kannattaa liittyä varsinaiseksi jäseneksi, jolloin maksat vain minimijäsenmaksun valmistumiseesi saakka. Kun valmistut, saat muistutuksen siirtymisestä varsinaiseksi jäseneksi.

Miten nuoriso- ja opiskelijajäsenyys toimii?

Automaattisesti nuori

Kaikki ERTOn ja ETRYn alle 36-vuotiaat jäsenet ovat automaattisesti nuorisojäseniä. Ero opiskelija- ja nuorisojäsenen välillä on se, että päätoiminen opiskelija ei välttämättä maksa täyttä jäsenmaksua ERTOon. Lue lisää opiskelijajäsenen ja työssä käyvän opiskelijajäsenen eroista.

Vahva nuorisoedustus

ERTOn opiskelijoita ja nuorisoa edustaa valiokunta eli ERTOn nuorista aktiivisista jäsenistä koostuva porukka, jota kutsutaan tuttavallisemmin ERTO Nuoriksi. ERTO Nuoret haluaa olla vahva nuorten mielipiteiden edistäjä ERTOssa samalla kun se myös varmistaa, että ammattiliittoilu ei käy liian vakavaksi.

Stoppi kryptiselle jargonille

Ammattiyhdistystoiminta ja edunvalvonta eivät saa olla mystistä salakieltä, vaan tärkeintä meille on neuvoa jäseniämme selkeästi ja ymmärrettävästi.

ETRYn ja ERTOn nuorisotapahtumat

ETRY järjestää opiskelijajäsenilleen ja nuorille eli alle 36-vuotiaille tapahtumia eri puolilla Suomea. Kaikki ERTOssa olevat alle 36-vuotiaat jäsenet saavat automaattisesti sähköpostitse ilmoituksen ERTO Nuorten tapahtumista ja kuulumisista. Myös ERTOn keskusjärjestö STTK:lla on omaa nuoriso- ja opiskelijatoimintaa nimeltään PlusMiinus30. STTK:n nuorisotoiminnasta ilmoitukset tulevat myös sähköpostitse. Varmista, että yhteystietosi ovat rekisterissämme oikein, niin saat automaattisesti kutsun näihin tapahtumiin.

Jäsenetuja

ETRYn opiskelija- ja nuorisojäsenenä pääset nauttimaan kaikista ETRYn ja ERTOn jäseneduista kuten risteilyistä, alennuksista ja lomamökeistä Tahkolla, Levillä ja Ylläksellä. Opiskelijajäsenenä et kuitenkaan ole oikeutettu työttömyysturvaan.

Apua työelämään

Ensiavuksi työelämän pulmatilanteisiin voit tutustua ERTOn työelämäoppaaseen tai Tervetuloa työelämään -oppaisiin, jotta voit välttää pahimmat mokat työelämässä. Jos sormi menee kuitenkin suuhun, niin muista, että jäsenet saavat ilmaiseksi neuvontaa ERTOn palvelupuhelimesta.

ERTOn stipendit

Tiesitkö, että ERTO jakaa koulutusstipendejä? Kaikki vähintään vuoden varsinaisena maksavana jäsenenä olleet voivat hakea ERTOn koulutusstipendiä, jonka suuruus on 200–300€.
Tämän vuoden stipendien hausta ja aikaisemmista päätöksistä voit lukea lisää alla.

Lisää stipendeistä