Siirry suoraan sisältöön
Käsi kirjoittaa vihon kansilehteen.

Jäsenopas

Erityistoimihenkilöt ET ry:n ja Toimihenkilöliitto Erton jäsenyys ovat työelämäsi turvasatama. Tieto on valtaa myös työelämässä.

Etryläiset toimialat

Etryn sisälle on perustettu toimialaryhmiä, joiden alaisuudessa eri toimialojen ammattilaiset saavat koulutusta, neuvontaa ja tukea juuri heidän tarvitsemallaan tavalla.

Tutustu toimialaryhmiimme

Työehtosopimukset ja palkkasuositukset

Suuri osa jäsenistämme työskentelee aloilla, joilla ei ole omaa työehtosopimusta. Siitä syystä Toimihenkilöliitto Erto ja Etry tekevät palkkatutkimukseen perustuvia eri alojen työehtosuosituksia, joita puheessa kutsutaan usein palkkasuosituksiksi.

Palkkasuositukset löytyvät Erton nettisivuilta ja samalta sivulta löydät aina kyseisen alan ajankohtaiset uutiset.

Tutustu palkkasuosituksiin ›

Työehtosopimuksista esimerkiksi runkosopimus tai henkilöstöalan työehtosopimus koskettavat osaa jäsenistämme.

Tutustu työehtosopimuksiin ›

Käytännön tietoa työelämästä

Erton työelämän tietopankki on Suomen kattavin käytännön opas työelämän vaihtuviin tilanteisiin ja eteen tuleviin käänteisiin. Liittyipä kysymyksesi sitten lomiin, palkkaan, muutosneuvotteluihin kuin vaikkapa perhevapaisiin, löydät vastauksen siihen tietopankista. 

Erton tietopankki

Jäsenmaksut

Jäsenmaksuusi sisältyy Etryn, Toimihenkilöliitto Erton sekä Koko-työttömyyskassan jäsenmaksut. Päivitämme ajantasaisen tiedon jäsenmaksuista Erton sivuille.

Neuvonta ja asiointi

Etryn jäsenenä olet myös Toimihenkilöliitto Erton jäsen ja Erto auttaa sinua mm. silloin, kun tarvitset juristin neuvoa. 

Lakitiimin työsuhdeneuvonta

Erton työsuhdeneuvonnasta saat maksutta apua työsuhteeseesi liittyvissä kysymyksissä. Erton juristit ja asiantuntijat antavat puhelimitse tietoja ja neuvoja esimerkiksi palkkaustasi, työaikojasi tai vuosilomiasi koskeviin kysymyksiin.

Työsuhdeneuvonta on avoinna ma–pe 8.30–13.30, p. 09 613 231

Mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa päivitetään Erton nettisivuille.

Oma Erto -asiointipalvelu ja jäsenyyteen liittyvät asiat

Muutat helposti omat jäsentietosi kuten tiedot työnantajasta, uuden osoitteen tai uuden puhelinnumeron Oma Erto -asiointipalvelussa. Sieltä näet myös ajantasaisen tilanteesi jäsenmaksujen osalta.

Jos asiasi ei ratkea Oma Erto -asiointipalvelussa, voit ottaa yhteyttä Erton jäsenpalveluun:
ma–ti, to–pe 9.30–11.30 ja 12.00–14.00, p. 09 613 231.

Mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa päivitetään Erton nettisivuille.

Työttömyysturva

Jäsenmaksu sisältää myös Koko-työttömyyskassan jäsenyyden, jonka kautta voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan.

Luottamushenkilömme työpaikoilla

Näet Oma Erto -asiointipalvelusta oman työpaikkasi luottamushenkilön, johon voit ottaa yhteyttä, jos sinulla on haasteita työpaikallasi tai kysyttävää esimerkiksi työehtosopimuksesta.

Ryhdy henkilöstön edustajaksi

Ertossa ja sen jäsenyhdistyksissä henkilöstön edustajat tunnetaan hedeinä. Hedit ovat yrityksen työntekijöiden keskuudestaan valitsemia henkilöitä, jotka toimivat työpaikoilla luottamusmiehinä, luottamusvaltuutettuina, työsuojeluvaltuutettuina, työsuojeluasiamiehinä sekä heidän varamiehinään.

He voivat olla ovat mukana myös yritysten johtoryhmissä kehittämässä liiketoimintaa yhdessä työnantajan kanssa. Osa hedeistä voi hoitaa samaan aikaan useampia pestejä.

Miten toimin, jos haluan hediksi?

Tietoa henkilöstön edustajaksi pyrkimisestä, valintaprosessista, kouluttautumisesta ja hedin arjesta löydät Erton sivuilta.

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen hed@erto.fi ja saat toimintaohjeita.