Siirry suoraan sisältöön
Vaaleansinipaitainen nainen selaa kännykkää.

Jäsenedut

Jäsenenä saat käyttöösi sekä Etryn omat että Erton jäsenedut. 

Yhdistyksen lomamökit

Etryllä on lomamökit Levillä ja Tahkolla ympärivuotiseen käyttöön ja yksi lomahuoneisto Ylläksellä viikolle 8 jäsenten käyttöön. Mökkeihin mahtuu yleensä 4-6 henkilöä, ja ne on tarkoitettu Etryn jäsenille vapaa-ajankäyttöön.

Tutustu tarkemmin mökkien vuokraukseen ›

Koulutustuki 

Tuemme jäsentemme osallistumista ammatilliseen koulutukseen 1.5.–30.9.2023 välisenä aikana. Voit hakea tukea osanottomaksuihin. Tuki tulee hakea 15.12.2023 mennessä.

Lue lisää ja hae tukea ›

Majoitustuki 

Tuemme jäsentemme lomailua kotimaassa majoituksen osalta. Tukea voi saada max. 20 euroa/vuorokausi enintään viideltä vuorokaudelta 1.5.–30.9.2023 väliseltä ajalta. Tuki tulee hakea 15.12.2023 mennessä.

Lue lisää ja hae tukea ›

Tapahtumatuki 

Tuemme myös jäsentemme osallistumista kotimaan tapahtumiin 1.5.–30.9.2023 välisenä aikana. Voit hakea tukea mm. huvipuisto- ja festarilippuihin tai vaikka liikuntatapahtumien osanottomaksuihin. Tuki tulee hakea 15.12.2023 mennessä.

Lue lisää ja hae tukea ›

Koulutukset ja tapahtumat

Järjestämme jäsenillemme koulutuksia ja vapaa-ajan tapahtumia, joissa tapaat muita jäseniä yhteisen tekemisen merkeissä.

Jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua myös Erton järjestämiin koulutuksiin ja tapahtumiin.

Katso tapahtumakalenteri ›

Neuvonta

Olemme Toimihenkilöliitto Erton jäsenyhdistys. Erton työsuhdeneuvonnasta saat maksutta henkilökohtaista apua kaikissa arjen työelämään liittyvissä kysymyksissä. Jos kohdallesi osuu ikävä tilanne työpaikalla, saat nopeasti tukea ja juridista turvaa. Jäsenpalvelu auttaa sinua jäsenyyteen ja jäsenmaksuihin liittyvissä asioissa.

Aukioloajat ja yhteystiedot löydät Erton nettisivuilta.

Työttömyysturva

Jäsenmaksu sisältää myös Koko-työttömyyskassan jäsenyyden, jonka kautta voit saada ansiosidonnaista päivärahaa. Et siis jää pelkän Kelan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varaan.

Oikeusturva

Oikeusturva tarkoittaa sitä, että Erton lakitiimi on tukenasi työelämän pulmatilanteissa. Lakitiimin apu on aina luottamuksellista.
  1. Puhelinneuvonta. Voit soittaa juristien ja asiantuntijoiden päivystysnumeroon joka arkipäivä. Puhelinneuvonnassa saat yleiset neuvot tilanteeseesi. Jo näiden neuvojen perusteella asia yleensä ratkeaa työpaikalla keskustelemalla.

  2. Juristin tarkempi neuvonta ja selvittelytyö. Mikäli tilanteesi ei ratkea puhelinneuvonnassa, voidaan ottaa tilanteesi tarkempaan selvittelyyn. Juristi selvittää, mitä on tapahtunut ja miten olisi järkevää toimia.
    
  3. Sovittelu. Joskus selvittelytyö johtaa siihen, että jäsenen halutessa juristi sovittelee erimielisyyttä työnantajan kanssa. Useimmiten kärjistynytkin tilanne saadaan sovittelulla ratkaistua.

  4. Oikeudenkäyntiturva. Mikäli sovittelukaan ei auta, voidaan asia viedä tuomioistuimen ratkaistavaksi. Jos Täysturva-jäsenelle myönnetään oikeudenkäyntiturva, oikeudenkäyntikulut maksaa Toimihenkilöliitto Erto ilman kulukattoa. Starttiturva-jäsenellä on 20 000€ kulukatto. Riita-asian viemisestä tuomioistuimeen sovitaan erikseen jäsenen ja liiton välillä. Oikeudenkäyntiturvasta päätetään tapauskohtaisesti. Sen saaminen edellyttää selkeää juridista perustetta. Lisäksi jäsenyytesi tulee olla kestänyt kolme kuukautta ennen erimielisyyden syntymistä, olet maksanut jäsenmaksut asianmukaisesti ja erimielisyys on syntynyt Erton jäsenyyden aikana. Oikeudenkäyntiturva on oikeusastekohtainen.

Luottamushenkilöiden tuki

Henkilöstön edustaja eli hed on arjen apuna omalla työpaikallasi. Hän auttaa, kun tarvitset tietoa tai neuvontaa esimerkiksi työhyvinvoinnista tai vaikkapa palkankorotuksista.

Työsopimuksen tarkistuspalvelu

Oletko vaihtamassa työpaikkaa? Onko työnantajasi muuttamassa työsuhteesi ja samalla työsopimuksesi ehtoja? Mietityttääkö uuden työsopimuksesi sisältö? Tarkistuta työsopimuksesi asiantuntijallamme ennen sopimuksen allekirjoittamista. Otamme sinuun yhteyttä arkena 24 tunnin kuluessa!

Vakuutusturva

Täysturva-jäsenenämme saat maksutta Turvan vapaa-ajan matkustajavakuutuksen ulkomaan matkoille. Lisäksi Turva myöntää kaikille Erton jäsenille alennuksia vapaaehtoisista vakuutuksista.

Muut edut vapaa-aikaan ja matkustamiseen

Tutustu Oma Erto -asiointipalvelussa myös muihin rahanarvoisiin etuihin ja alennuksiin, joita olemme puolestasi neuvotelleet.